NAGYKANIZSAI SZC Cserháti Sándor Technikum és Kollégium

oklevelbazis szogletesIskolánk 2017. januárjában adott be pályázatot Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton - a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján - az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a rendkívül magas szakmai színvonalú pályamunkák közül a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolája és Kollégiuma intézményünket érdemesnek ítélte "Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye" cím viselésére.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jó gyakorlatok átadásával tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat. 

OKTATÁSI HIVATAL BÁZISINTÉZMÉNYE

Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ

Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Cím: 8800 Nagykanizsa, Ady Endre utca 74/a
OM: 203044
Telefonszám: +36-93/313010
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: cserhati.hu
Intézményvezető: Péterváriné Kiss Sarolta
Kapcsolattartó neve: Marton László (+36-30/3263887 tel. száma,
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címe) 

Megosztani kívánt jógyakorlatok, innovációk:

1. Idegen nyelvi vizsga/szintvizsga a tanulmányok alatt
2. Programozás
a) oktatása és a tanult tudás alkalmazása az iskolai és iskolán kívüli rendezvényeken
b) az elektronika tanítása során
3. Hálózati ismeretek oktatása
4. „FANTA-SZtaTIKUS elektronika” – szakkör általános iskolásoknak.

Vállalt bázisintézményi feladatok:

Vállajuk, hogy mind az infrastruktúra, mind a személyi feltételek adottsága okán bemutató órák tartását, hospitálást szervezünk az érdeklődő intézmények képviselői számára.

Az iskola kapcsolatrendszerének köszönhetően rendszeresen otthont adunk külső partnereinkkel közösen szervezett magas szintű szakmai előadásoknak. Az intézmény vállalja, hogy érdeklődés esetén férőhelyet biztosít az ezeken a rendezvényeken való részvételre, a rendezvényekről a POK-ot tájékoztatja.

Az intézmény befogadóképességének határáig vállaljuk, hogy a POK által szervezett pedagógus-továbbképzéseknek, szakmai programoknak, rendezvényeknek otthont adunk.

Iskolánknak élő együttműködési megállapodása van a „Nap harmata” közhasznú alapítvánnyal, mely szervezet halmozottan hátrányos helyzetű fiataloknak nyújt segítséget különböző programok szervezésével. Vállajuk, hogy ezen programok megosztásával, programokon való részvétellel segítünk a hasonló sorsú gyerekekkel foglalkozó intézményeken.

Bázisintézményi programok:

2018/19-es tanév

Agycsavaró - vetélkedő

A programozás világa emészthető módon – scratch

Kooperatív technikák a magyartanításban

Mi is az az AJKP?

Pályaorientációs nap

2017/18-as tanév

A programozás világa emészthető módon – scratch

Pályorientáció – néhány nálunk oktatott szakmáról, elhelyezkedési lehetőségekről

Roma vagy cigány? – Hogyan fogjunk hozzá?

Agycsavaró - vetélkedő