NAGYKANIZSAI SZC Cserháti Sándor Technikum és Kollégium

Távközlés ágazatban a Hálózati ismeretek tantárgy keretében az általános tananyagegységeken túlmenően a CISCO Akadémia kapcsolódó tananyagát vesszük alapul. Így tanulóink aktuális és piacképes ismereteket kapnak, amelyet a technikus éveik után alkalmazni is tudnak munkavállalás során.

Az elméleti oktatás mellett a gyakorlati órákon a Packet tracer nevű szimulációs programmal különféle kis és összetettebb hálózatokat konfigurálunk. Az IT Essentials Virtual Dekstop szoftverrel pedig számítógép-szerelést tanítunk, megalapozva a későbbi valódi szereléseket. Minden diákunk csoportos vagy egyéni feladatokat is végre tud hajtani, köszönhetően az eszköz-csomagoknak. Számos szimulációs programot alkalmazunk a BIOS konfigurálásához, illetve különféle operációs rendszerek telepítéséhez és beállításához. A szimulációs gyakorlatokat követően diákjaink élesben is megvalósíthatják ezen feladatokat.

A mai ifjúságot egyre nehezebb motiválni, lekötni. A fentiek (programozás és hálózati ismeretek) viszont olyan szeletei az alkalmazott ismereteknek, mely kellőképpen érdekeli őket, ráadásul, közben számos kompetenciájukat is fejleszti (IT-ismeret, motoros kézügyesség, térlátás, komplex gondolkodás, rendszerszemlélet, alkotói gondolkodás, logika, folyamat-tervezés és szabályozás, algoritmizálás, stb.).