NAGYKANIZSAI SZC Cserháti Sándor Technikum és Kollégium

2023. február 6-tól érvényes órarend

80 éves a Cserháti

Pályaorientációs és szakmai nap a Cserhátiban

palyaorientacios nap 2022Október 21-én iskolánk tanulói rendkívül színvonalas és érdekes előadásokon vehettek részt. Számos szakmai területen bővíthették ismereteiket. Tájékoztatást kaptak a cégek által kínált duális képzési lehetőségekről. Betekintést nyerhettek az egyetemi életbe. Ismereteket szerezhettek a munka világáról.
Nagyon köszönjük az alábbi előadóknak, hogy biztosították számunkra a lehetőséget:
- A Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ képviseletében Dr. Jaskó Szilárd, Ph.D Alkalmazott Informatikai Tanszék tanszékvezetője, egyetemi docens és Fülöp Réka kommunikációs referens.
- Horváth Gergő az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke.
- Szabó Dávid a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója.
- Németh Attila a Közlekedési Hatóság képviseletében.
- Kópicz-Schuh Olívia Zsuzsanna pályaorientációs szakértő és Rikli Ernő tanműhelyvezető; VOLÁNBUSZ Zrt.
- Váradi Márk HR Manager és Orosz Viktória a karbantartási részleg munkatársa; EME Kft.
- Göncz Csaba értékesítési és műszaki vezető; HEAT Energy Kft.
- Horváth Lajos feljelesztő főmérnök; Honeywell Kft.
- Csetneki Beáta HR Manager; MÁV ZRT.
Pedagógia ágazaton tanuló diákjaink interaktív foglakozásokon vehettek részt, melyben közreműködtek:
- Golecz Andrea, Berkéné Molnár Nanetta, Horváthné Szávai Brigitta, Tulok Szilvia, Koller Rita a Szivárvány EGYMI gyógypedagógusai.
- Lengyelné Gódor Eszter és Tóth Andrea óvodai-és iskolai szociális segítő; Nagykanizsa Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai.
- Vukman Kornélia gyógypedagógus.
- Tamásné Deme Boglárka és Tőtős Hortenzia; Mesebőrönd.
A Sport Ágazaton tanulók szintén interaktív foglalkozásokon vettek részt. Ezt lehetővé tette számunkra a Fitpoint Mozgásközpont és a Zalakarosi Gyógyfürdő. Nagyon köszönjük!
A műszaki ágazaton tanuló 9-10. évfolyamos tanulóinkat üzemlátogatásra várták. Nagyon köszönjük a lehetőséget az alábbi cégeknek:
E.M.E. Kft., Honeywell Hőtechnikai Kft., Volánbusz Zrt., Scania Hungária Kft., Ferzol Metál Kft., ZNET Telekom Zrt., HEAT Energy Kft., HEAT Energy Kft., Dynamic Technologies Hungary Kft.
Köszönjük mindenkinek!

Cserháti is / ist 80!

A Cserháti-napokon angol és német nyelven is megünnepeltük iskolánk 80. születésnapját, csütörtökön egy-egy angol és német nyelvű online kvízben mérhették

nyelvi th

 össze tudásukat a kétfős csapatok. Olyan kérdéseket kellett megválaszolniuk a diákoknak, amelyek kapcsolatban állnak iskolánkkal, a 80-as számmal, az 1942-es évszámmal, illetve az angol és német ajkú országok kultúrájával. A kvíz során mindenki nagyon jól érezte magát, és sok új érdekes tényre derült fény (pl. ki volt az USA elnöke 1942-ben, ki írta a Nyolcvan nap alatt a Föld körül című regényt vagy mi volt Cserháti Sándor foglalkozása).
Köszönjük a részvételt és gratulálunk a nyerteseknek.

Bővebben: Cserháti is / ist 80!

Körséta a Cseriben, avagy mit érdemes megnézni iskolánkban

korseta 3A nézelődést érdemes az A épületben kezdeni, ahol az aulában régi fotókat, tarisznyákat és egyéb tárgyakat láthattok. A nyitott tárolóban található emlékkönyveket, újságokat lapozgassátok bátran, de vigyázzatok rájuk!
A fali tárlóban a idegennyelvi munkaközösség kiállítása látható, amely az iskola nemzetközi kapcsolatait, projektjeit mutatja be.
Az A11-12-es termek előterében iskolánk legrégebbi tablóit, egyéb relikviáit állítottuk ki. Itt kivetítőn további fényképeket nézegethettek (10.21-ig). 
Bőven van látnivaló a B épületben is. Figyelmetekbe ajánlom a Petőfi-kiállítást, itt szintén szabad és érdemes lapozgatni. A kiállítást készítette Némethné Gyöngy Gabriella a Halis István Városi Könyvtár és Czupi Gyula segítségével.
Ugyanitt találjátok az Erasmus programot bemutató falat, készítette Mártonné Szalai Katalin, valamint azt a plakátfalat, melyet az osztályok alkotásaiból állítottunk össze.
Az üvegvitrinekben ízelítőt láthattok azokból a kupákból, díjakból, melyeket intézményünk tanulói érdemeltek ki.
S ha már itt jártok, ne felejtsetek el poénos képeket lőni egymásról a fotófalnál, melyet a pedagógia szakos kollégák és diákok készítettek.

Bővebben: Körséta a Cseriben, avagy mit érdemes megnézni iskolánkban

Műveltségi vetélkedő az idén 80 éves Cserhátiban a Cserháti-napokon

P1080275 thAz idei tanévben is követtük a jól bevált hagyományt, s játszottunk egy jót. A vetélkedőn ismét jó hangulattal o

P1080271_th.jpg

ldották meg a résztvevők a feladatokat. A kérdések felölelték az élet sokféle területét: helyesírási tudnivalók, az iskola 80 éves történetnek eseményei, irodalom, kultúra, földrajz, a múltban és a jelenben itt tanító tanárokhoz kapcsolódó érdekességek és még sok minden más.

A 21 kétfős csapat közül az első helyezést a „Vörös Szibéria” csapata érte el, Maurer Mihály és Tóth Balázs.P1080270 th
A következő eredmények születtek még:
II. helyezés: „Szeszfőzők” – Szökrény Máté, Süslecz Árpád
III. helyezés: „Noname” – Hegedűs Barnabás, Szigeti Zétény
IV. helyezés: „JG.dill” – Kovács Gergő – Sneff Soma
Gratulálunk minden résztvevőnek, és jövőre is várjuk őket!
2022. október 19.
A szervezők – „Cseris magyartanárok”: Dóber Valéria, Godena Ildikó, Kálovics József, Némethné Gyöngy Gabriella

Iskolánk 80. évfordulója

 14 volt cserhátis tanár gondolatai az iskola múltjáról, jelenéről és jövőjéről. A kiadvány az iskola épületének 80 éves évfordulójára készült.

Cserhati_80_th.jpg

 

Kiadvány letöltése