A leendő 9-esek beiratkozásának időpontja: 2019. június 20. (csütörtök) 8-11 óra között.

A Cserhátiból indultam

indultam MB 01 thbeszélgetéssorozat keretében hallgathattuk meg egy volt cserhátis diák, Sándor Tamás előadását arról, hogy mi történt vele azóta, hogy 2001-ben leérettségizett iskolánkban, majd rá egy évre technikus oklevelet is szerzett.

Ő gépészosztályba járt, s elmesélte, hogy az első két évben sok nehézséggel kellett megküzdenie, megszokni a követelményeket, a szakmai tárgyakat és kollégistaként az otthontól való elszakadást is. De aztán tanárai segítségével „ráérzett a műszaki tantárgyak ízére”, s akkor egy új világ nyílt ki előtte. Az itteni tanulmányai befejezése után visszatért Keszthelyre, és a keszthelyi Agrártudományi Egyetem (ma: Pannon Egyetem – Georgikon Kar) hallgatója, majd később tanára lett, ahol doktori címet is szerzett. Szakmai alapoindultam MB 02 thzó tantárgyakat tanít a hallgatóknak, s oktatóként is profitál azokból a műszaki ismeretekből, személetmódból, amit még középiskolásként itt, a Cserhátiban sajátított el.

A mai cserhátisok számára a legfőbb üzenetet élettörténete hordozza: a tanulás, a kitartás, az új ismeretekre való fogékonyság a záloga a tartalmas életnek.

Köszönjük, Tamás!