Híreink

Kérdések-válaszok a szakképzésben dolgozók jogállásával és bérezésével kapcsolatban

Kérdések-válaszok a szakképzésben dolgozók jogállásával és bérezésével kapcsolatban

Pontosan kik kerülnek jövőre a munka törvénykönyve hatálya alá?
A szakképző intézményben közismereti oktatási feladatokat, az ágazati alapoktatási és a szakirányú oktatási feladatokat ellátó valamennyi oktató, valamint minden más dolgozó.

Bővebben: Kérdések-válaszok a szakképzésben dolgozók jogállásával és bérezésével kapcsolatban

Gépészetből továbbtanulni készülők figyelmébe

Továbbtanulásra készülő gépésztechnikus diákjaink figyelmébe ajánljuk a
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karán folyó képzést bemutató kisfilmet.

https://www.youtube.com/watch?v=PtK1xhvK4kE

Részt vettünk az Eötvös Loránd Emlékév keretében megrendezett Jubileumi Emlékversenyen

Eotvos 01 thNovember 23-án a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermét az Eötvös Loránd Jubileumi Emlékverseny döntőjére érkezett középiskolások foglalták el. Öt témakörből álló internetes válogató eredményeképpen a 224 benevezett csapatból 14 jutott be a budapesti döntőbe, közöttük két cserhátis csapat.

Először írásbeli kérdésekre kellett válaszolniuk. Szerepeltek Eötvös Loránd életútjával, a korszak irodalmával, történelmével kapcsolatos kérdések, fizika és geofizika témakörébe tartozó feladatok, majd végrehajtottak egy – a folyadékok felületi feszültségével kapcsolatos – fizikai kísérleti feladatot. Végül három perces kiselőadás formájában ismeretterjesztői-előadói képességükről is számot adtak.

A rendezvényt Sólyom Jenő akadémikus, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat elnöke nyitotta meg, a bevezető előadást Groma István egyetemi tanár tartotta. A vetélkedő végén (mialatt a zsűri értékelt), Csenár Márton mesélt érdekességeket Eötvös Loránd hegymászásairól, és bemutatta az egykori és a mai hegymászó felszereléseket.

A döntő feladatainak többsége a középiskolai tananyagon jóval túlmutató ismereteket és természetesen logikus gondolkodást igényelt. Mindkét csapatunk tisztességgel helytállt a fizika iránt különösen érdeklődő, zömében gimnazisták alkotta mezőnyben, a 11. és 12. helyezést megszerezve.

A fordulók és a döntő alatt sok új ismeretet szereztek a résztvevők, elmélyíthették eddigi tudásukat a különböző témakörökben. Életre szóló élmény volt az MTA Dísztermében versenyezni, egyetemi tanárok és a többi versenyző előtt előadást tartani.

A döntős csapatok tagjai: Balázs Bálint, Csóri Péter, Dudás Ádám, Koósz László (12.a), felkészítő tanáruk Tóthné Piriti Zsuzsanna; Bajnok Bálint, Birkás Zoltán, Kovács Gergő, Szörcsök Noel (12.b), felkészítő tanáruk Bali János.

 

Agycsavaró vetélkedő 2019.

agycsavaro2019A NSZC Cserháti Sándor Szakképző Iskola és Kollégium az idén is megrendezi a
8. osztályos általános iskolai tanulók számára hirdetett hagyományos Agycsavaró vetélkedőjét.

A versenyen főleg logikai feladatokat kell megoldani a matematika, fizika és informatika témájában.

A versenyre nevezhet bármely általános iskola 8. évfolyamos tanulója.

Nevezési határidő: 2019. december 04.
Nevezés módja: emailben az iskola[kukac]cserhati[pont]hu
címre
A verseny időpontja: 2019. 12.05. 14 óra, Cserháti Szakképző Iskola főépület emelet

Minden résztvevőt szeretettel várunk!

TechTogether Zalaegerszeg 2019.

tech 2019 3Pályaválasztási kiállítás és csapatverseny zajlott Zalaegerszen a Zalakerámia csarnokában 2019. november 11-én.Iskolánk 6 fős csapattal képviseltette magát, ezenkívül az intézmény képzési palettáját bemutató standot is berendeztünk a helyszínen.

A nap csapatregisztrációval kezdődött, majd online kvíz keretében mérték össze tudásukat a Dél-Dunántúl minden részéből érkező középiskolások. A 25 kérdésből álló kvíz után a Benkő Dániel, Pétervári Balázs, Csapó Bálint, Szira Dániel, Kiss Gergő és Tánczos János összetételű hatosunk az 1. helyen állt a 16 egységet számláló csapatversenyben. Eközben a standon Gelencsér Kata, Kása Zsófi, Széphegyi Dani, Csóka Márk és Goór András „állta a sarat.”Az érdeklődők versenyen kívül is végig látogathatták a kiállítókat, nézelődhettek, feladatokat oldhattak, esetleg csak elbeszélgethettek a jelenlévőkkel. Ebéd után a csapatok gyakorlati feladatokat oldottak meg, illetve bemutatásra kerültek azok a prezentációk, melyeket az előzetes felkészülés során készítettek a csapatok.

A nap végére ugyan kiváló hatosunk elveszítette az első helyét, de így is jó hangulatban zártuk a napot.

„A Cserhátiból indultam…”

P10706032019. november, Cserháti Napok rendezvénye

Ebben a tanévben is folytattuk immár több éves hagyományunkat, meghívtuk néhány korábban ide járt, immár felnőtt, volt tanulóinkat, hogy meséljenek a most idejáróknak „okulásul” magukról, életpályájukról.

Az idén vendégeink voltak: Balogh Krisztián, Balogh Zsolt, Csalódi Gábor, Németh Adrienn.

Adrienn 2006 – 2011 között járt iskolánkba, az akkori nyelvi előkészítő osztályban kezdte meg a középiskolát informatika szakon.

Ő humán érdeklődésű, és az itteni tanulmányai befejezése után Pécsre ment tanulni, a bölcsészkaron elvégezte a magyar alapszakot. De most recepciósként dolgozik, s sokat köszönhet az iskolának, hisz angol nyelvtudását – de gyakorlatiasságát, talpraesettségét, kézügyességét is - itt alapozta meg. Eközben most is tanul, pályamódosításra készül, hisz a kaposvári egyetemen levelező tagozaton óvodapedagógusként végez ebben a tanévben.

Bővebben: „A Cserhátiból indultam…”

2019 dec. 05
Agycsavaró vetélkedő
2019 dec. 07
Szombati munkanap

Eseménynaptár

December 2019
H K Sz Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

"Cserháti Iskoláért" Alapítvány
adószáma: 18658323-1-20

alapitvanyCserháti idegen nyelvi alapítvány
adószáma: 19274975-1-20