NAGYKANIZSAI SZC Cserháti Sándor Technikum és Kollégium

nagykovet 01 thIskolánk elnyerte az Európai Parlament Nagykövet Iskolája címet!

A program célja a fiatalok figyelmének felkeltése az Európai Unió munkája, eredményei iránt, aktív ismereteket nyújtva mind az Unióról, mind az Európai Parlamentről. Az iskoláknak olyan oktatási tevékenységet kell végezniük, amely felhívja a figyelmet az európai parlamentáris demokráciára és az európai polgárság értékeire. A program további célja, hogy létrejöjjön egy iskolákból, tanárokból és diákokból álló, az Európai Parlamenttel, képviselőivel és a tájékoztatási irodákkal együttműködő, egyre növekvő hálózat.

„Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programunk nagy sikerrel indult”, mondta el Lővei Andrea, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodájának vezetője. „A programhoz történő csatlakozás alapfeltétele nem egy egyszeri, hanem egy folyamatos, az európai uniós értékek, vívmányok, szellemiség átadását szolgáló oktatási-nevelési tevékenység folytatása az adott iskolában.”

Az ünnepségen résztvevőket Schöpflin György európai parlamenti képviselő köszöntette. „Európai polgári feladat az Európai Unióról tájékozódni, hiszen a jövő az Európai Unióról is szól, amely mindannyiunkat érint valamilyen formában.” A képviselő egyben felhívta a figyelmet az Európai Polgári Kezeményezés fontosságára is.nagykovet 02 th

A diákok, mint a program junior nagykövetei, bemutatták az iskolaév során megvalósított tevékenységeiket, majd Schöpflin György átadta az iskolák részvételét jelképező plaketteket, továbbá a programban résztvevő diákok és tanárok részére az elismerő okleveleket.

Forrás: Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon